Bewerken in de categorieënweergave
Selecteer, voeg categorieën samen, reorganiseer ze en verwijder ze direct vanuit de categorieboom.
De categorieënweergave bevat een ingebouwde bewerkingsmodus waarmee u uw categorieboom kunt reorganiseren zonder de pagina te verlaten. U kunt overlappende categorieën samenvoegen, categorieën verwijderen en daarbij hun inzichten opnieuw toewijzen, subcategorieën herstructureren en categorieën naar nieuwe posities verslepen.
Bewerkingsmodus inschakelen
In de rechterbovenhoek van het paneel met de categorieboom vindt u de schakelaar Categorieën bewerken. Schakel deze in om de bewerkingsmodus te activeren.
Als de bewerkingsmodus actief is, veranderen er twee dingen:
- Naast elke categorie verschijnt een selectievakje, zodat u een of meer categorieën kunt selecteren voor bulkacties.
- Categorieën worden versleepbaar - u kunt een categorie op een andere categorie slepen om ze samen te voegen of te verplaatsen.
Schakel de schakelaar uit om terug te gaan naar de normale weergavemodus. Uw selecties worden automatisch gewist.
Actieknoppen
Zodra u een of meer categorieën hebt geselecteerd met de selectievakjes, verschijnt er een reeks actieknoppen onderaan het paneel met de categorieboom.
Categorieën verwijderen
Beschikbaar wanneer minimaal één categorie is geselecteerd.
Verwijdert de geselecteerde categorieën permanent. Inzichten die niet ook aan andere resterende categorieën zijn toegewezen, worden samen met de categorie verwijderd. Alle memo's, notities en tags die aan verwijderde categorieën zijn gekoppeld, worden ook verwijderd.
Verwijderen en opnieuw toewijzen
Beschikbaar wanneer minimaal één categorie is geselecteerd.
Hiermee wordt een dialoogvenster geopend waarin u de geselecteerde categorieën kunt verwijderen. Voordat u verwijdert, kiest u waarnaar de subcategorieën en inzichten van deze categorieën opnieuw moeten worden toegewezen. Het dialoogvenster biedt AI-gestuurde suggesties op basis van gelijkenis om u te helpen de meest geschikte doelcategorieën te kiezen.
Categorieën samenvoegen
Beschikbaar wanneer twee of meer categorieën zijn geselecteerd.
Hiermee worden de geselecteerde categorieën samengevoegd tot één categorie. Alle inzichten uit elke geselecteerde categorie worden verplaatst naar het samengevoegde resultaat. Het dialoogvenster stelt een naam voor de samengevoegde categorie voor op basis van de inhoud van de categorieën die worden samengevoegd.
Structuur opnieuw aanmaken
Beschikbaar wanneer precies één categorie op het hoogste niveau is geselecteerd.
Hiermee worden de subcategorieën van de geselecteerde categorie opnieuw gestructureerd met behulp van AI. Het dialoogvenster analyseert de inzichten binnen de categorie, stelt organisatieprincipes voor en genereert een nieuwe subcategoriestructuur. U kunt de voorgestelde structuur bekijken en bewerken voordat u deze toepast.
Slepen en neerzetten
Als de bewerkingsmodus is ingeschakeld, kunt u elke categorie verslepen en op een andere categorie neerzetten. Er verschijnt een dialoogvenster met twee keuzes:
- Samenvoegen - de versleepte categorie wordt gecombineerd met de doelcategorie (hetzelfde als de knop Samenvoegen, maar voor twee categorieën).
- Verplaatsen als subcategorie - de versleepte categorie wordt een subcategorie van de doelcategorie.